Home

Veće ruke, brzo! -Biceps, Triceps…

biceps

Biceps, triceps, trbusnjaci

TRENING
Izaberite tegove sa kojima možete u svakoj vežbi da uradite negde između osam i 12 ponavljanja, a da pritom ne pravite nikakvu pauzu između serija. Uradite četiri kruga vežbi za biceps, a zatim odmorite minut do dva, pa se bacite na četiri kruga vežbi za triceps.
Ne brinite ništa, tim trenera sa sajta humanfitproject.com osmislio je ovaj trening kako biste što brže i bolje napumpali svoj biceps i treiceps. Kao što ćete primetiti radićete prvo biceps, a zatim triceps što će omogućiti tricepsu

šansu da ide do svojih krajnjih granica izdržljivosti. Samo posmatrajte kako vam ruke rastu sa ovih sedam efektivnih vežbi.

 

Važnost širine hvata

Širina hvata koju koristite prilikom vežbe biceps pregib dvoručnim tegom (barbell curl) može u velikoj meri uticati na rast i razvoj bicepsa. Koristeći standardni hvat u širini ramena ravnomerno se koristi spoljašnja i unutrašnja glava bicepsa. Što širi hvat koristite više pogađate unutrašnju glavu bicepsa, a uži hvat prilikom stojećeg biceps pregiba pogađa spoljašnju glavu. Tako da pored standardnog hvata ubacite u svoj trening bicepsa i nešto širi i uži hvat kako bi osigurali rast obe glave.

Savet: Počnite svoj trening sa 4 serije stojećeg bicepsa pregiba sa dvoručnim tegom. Prva serija neka bude sa uskim hvatom, otprlike 20 cm.  U drugoj seriji koristite hvat u širini bedara.  Treća serija je sa standardnim hvatom u širini ramena, a četvrtu seriju izvedite sa oko 15 cm širim hvatom od vaših ramena.

 

VEŽBE

 

 

BICEPS

Biceps pregib sa bučicama.

Biceps pregib sa šipkom

Biceps pregib sa krivom šipkom na skotovoj klupi

Čekić sa tegom

TRICEPS

Ležeća triceps ekstenzija sa šipkom

Triceps ekstenzija na sajli

Jednoručna triceps ekstenzija sa bučicom

© 2011-2016 Copyrights Sajt Teretanac ne prodaje suplementaciju i ne snosi nikakvu odgovornost za istu.

Scroll to top