Home

Suvo veslanje

Veslanje u pretklonu iliti suvo veslanje stojeci je na listi vežbi kojima ćete najbrže doći do željene forme i definisanih leđa. Mišići koji će se najviše aktivirati pri ovom pokretu su latissimus, trapezius, erector spinae, biceps i mišići podlaktice.
suvo veslanje

 

Tehnika:

Vežbu počinjete stojeci ali tako da su vam kolena blago savijena. Napravite pretklon trupom, učvrstite leđa, a šipka neka visi u ispruženim rukama. Držeći leđa učvršćena (s pretklonjenim trupom), povucite šipku prema gore, sve dok vam ne dotakne trup. Prilikom dizanja sipke nemojte nikako trzati donjim delom leđa. Sipku dižite pod potpunom kontrolom leđnih mišića. Istim putem vratite šipku u početni položaj. Kod ove vezbe je obavezno nositi pojas kao kod mrtvog dizanja, da ne bi doslo do nezeljenih povreda. Gurtne, steznici i rukavice ce vam dodatno pomoci.

Ovo je po meni posle mrtvog dizanja i zgibova vezba koja ima najbolji efekat na misice ledja. Ovu vezbu je jos bolje raditi sa T sipkom ali retko ko ima T sipku kod kuce. Tada se smanjuje pritisak na rukama i apsolutno ste fokusirani na ledja koja tada potpuno dolaze do izrazaja. Vecina profesionalnih bodibildera ne propusta ovu vezbu nijednom kada radi ledja a u slucaju da u teretani imate T sipku, obavezno radite sa njom.

© 2011-2016 Copyrights Sajt Teretanac ne prodaje suplementaciju i ne snosi nikakvu odgovornost za istu.

Scroll to top