Home

Stojeci hamer pregib

Stojeci hamer pregib je jedna od najboljih vezbi za biceps i znatno povecava i zateze misic.

stojeci hamer pregib

Radi se po 3-4 serije po 10-ak puta s tim sto u poslednjoj seriji radimo maksimalnom kilazom onoliko puta koliko mozemo pravilno da izbacimo, bez preterivanja sa bucicama koje ne mozemo pravilno da dignemo. Vezba se radi naizmenicno, jednom pa drugom rukom. Po meni je znatno bolje raditi ovo na skot klupi ali ukoliko je ne posedujete to nije razlog da se preskoci ova vezba koja je od izuzetne vaznosti za pravilan razvoj misica bicepsa.

Stanite sa bucicama u obema rukama, ispružene sa strane, dlanovima okrenutim prema unutra. Priljubite laktove uz bokove. Gornji deo tela i laktovi moraju mirovati tokom cele vežbe. Ukoliko ne mozete da radite tako, smanjite kilazu sa kojom radite.

Držeći dlanove okrenute jedan prema drugom, podignite bucicu u desnoj ruci polukružnim pokretom prema desnom ramenu. Snažno stegnite biceps na vrhu, a onda lagano spustite bucicu, dok dižete onu u levoj ruci. Ne okrećite članke tokom vežbe. Dlanovi moraju biti okrenuti jedan prema drugom tokom cele vežbe.

Ovu vezbu ne morate raditi svake nedelje jer postepeno prestaje da pogadja misic kako treba i izaziva osecaj stagnacije.

© 2011-2016 Copyrights Sajt Teretanac ne prodaje suplementaciju i ne snosi nikakvu odgovornost za istu.

Scroll to top