Home

Koncentracioni pregib bucicom

Koncentracioni pregib bucicom je jedna od osnovnih vezbi za biceps, mozete je raditi i kod kuce, potrebna vam je samo jedna bucica sa tegovima i volja za trening.

koncentracioni pregib bucicom

Ova vežba se najćešće koristi za povećanje vrha bicepsa. Sedite na klupu tako da vam razmak stopala bude širi od ramena za nekih 10cm. Uhvatite bučicu, lakat prislonite na vas unutrašnji deo butine u blizini kolena. Snagom bicepsa podižite bučicu na gore ka svom ramenu. Dobro se koncentrišite dok radite ovu vežbu, i u krajnjem gornjem položaju stegneti jače biceps za puni efekat vežbe, a zatim polako vraćajte na dole u početni položaj kao na slici.

Početnici, sa manje od godinu dana treninga, nemaju potrebu da rade vežbe za biceps. Fokus njihovog treninga treba da bude na vežbama kao što su zgibovi u svim varijantama, teška veslanja sa šipkom i eventualno bučicama i, naravno, mrtvo dizanje. Jako teško se diže velika težina na mrtvom dizanju bez jakih ruku. Niko ne može da kaže tačno kada jedan vežbač prestaje da bude početnik, ali, nakon punih godinu dana treninga, verujem da su se stvorili uslovi da se pređe na nešto agresivniji trening biceps i to dodavanjem jedne lake i jednostavne vežbe.

© 2011-2016 Copyrights Sajt Teretanac ne prodaje suplementaciju i ne snosi nikakvu odgovornost za istu.

Scroll to top